Våtdräktsprovning med ARK

Igår hade vi vår partner ARK Sports på besök i Jönköping.

Helen Wikmar och Alexander Berggren hade lastat bilen full med våtdräkter och tillbehör för Open Water, Triathlon och Swimrun.

Vi hade bokat banor på Rosenlundsbadet och vi lastade in allt på läktarna där våra gäster kunder ta för sig av olika varianter av dräkter.

Här bredvid är det en riktig snabbsimmare som testar ARK Goat, en premiumdräkt för Open Water och Triathlon. 

Johan gjorde ett 1000 m test och konstaterade att den dräkten ska han ha. Han klockade in på en tid han aldrig simmat förr. Så snabb är dräkten!

Dräkten sitter riktigt tajt men den känns aldrig obekväm, neoprenet är otroligt följsamt och den sitter verkligen som ett extra skinn på kroppen.

Men som ni ser får Mattias hjälpa Johan på traven men efter några gånger så är det enkelt att både komma i och ur.

Läs mer om GOAT här.

Det var inte bara Open Water dräkter som testades. 

ARK Sports grundades i Stockholm 2017 och då var det 100% fokus på swimrun. Det märks!

Utvecklingen av dräkter för swimrun har exploderat. De dräkter som ARK har tagit fram har satt ribban för hur en swimrundräkt ska vara.

De senaste årens vinnarna av ÖtillÖ VM bär dräkter från ARK.

Här bredvid testar Henrik en OrnöX som är en premiumdräkt för längre och kallare lopp och träningar. Dräkten har ett membran som håller värmen extra bra. Den är även otroligt flexibel och har bra flytkraft. KOmbinationen med dolme och paddlar gör denna dräkt till en riktigt torped i vattnet.

Men det är inte bara premiumdräkter som erbjuds. Det finns tre ytterligare modeller och dessa kan du läsa om här.

Vi är superglada att ha med ARK Sports som partner till Bauer Activities.

Under hela säsongen kommer ni att kunna testa utvalda dräkter och tillbehör hos oss. Ni har även möjlighet att köpa grejer genom oss, så är du intresserad av en dräkt eller tillbehör. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är

Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn. På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna

BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter