Bauer Activities

Vi är till för dig som är träningsintresserad, lite äventyrlig och värdesätter upplevelsen minst lika högt som resultatet.

Genom att delta i något av våra lopp, träningsläger eller aktiviteter ute i naturen utmanar vi dig till att stretcha dina gränser och i gengäld bjuder vi en oförglömlig naturupplevelse.

Alla våra aktiviteter är anpassade för att alla ska kunna delta – nybörjare som erfaren atlet.

Vår arena

I den lilla idyllen Bunn mellan Jönköping och Gränna hittar du vår trolska arena.

Här mitt John Bauers sagolika skog finns sjöar, kanaler, stigar, vägar, backar och raksträckor som gjorda för att och utmana gränser och utforska naturen på.

Här ligger också Bauergården Gästgiveri & Konferens som oftast är basen i våra lopp och läger.

Våra drivkrafter

289473747_10162282463408986_3922692081919714594_n

Fredrik Ljunggren

Jag heter Fredrik Ljunggren och njuter av naturen varje dag. Jag bor mitt i arenan med utsikt över sjön Bunn och tränar triathlon, traillöpning, MTB och paddling och har som ni säkert förstår både lite svårt att sitta still och att vara inomhus alltför många timmar i sträck. För några år sedan utbildade jag mig till PT inom konditionsidrott och driver sedan 2021 Bauer Activities på heltid. Att utveckla event där alla kan delta, nybörjare som erfarna atleter, och där alla får den maximala upplevelsen och chans att tänja sina gränser är det som driver mig.

285713911_157752900095686_7476153685975133369_n

Mattias Hallberg

Jag heter Mattias och är en aktiv 50-åriring med stor passion till konditionsidrott.
Boende mitt i Äppledalen på Vätterbranterna drivs jag av att undervisa och sprida träningsglädje. När jag inte arrangerar lopp, läger så arbetar jag som simcoach, massör, lärare eller gruppinstruktör. Jag tränar mestadels triathlon och swimrun med målet ötillö i september. I Bauer Activities ser du mig oftast i roller som banbyggare, funktionärsansvarig, säkerhet, träningsledare, föreläsare, coach och förhoppningsvis din inspiration

John Bauer

Att konstnären John Bauer fann sin inspiration precis utan för hemmets Villa Björkudden knutar här i Bunn är inte svårt att förstå.

Bland tallar, mossbevuxna stenar och rotvältorna såg John figurer som han sedan omvandlade till troll, älvor och andra i naturvarelser i sina sagoteckningar.

Tittar du noga kanske du också ser prinsessan Tuvstarr spegla sig i vattnet eller älgtjuren Skutt majestätiska siluett skymta bakom träden…