Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är det inga problem för oss. Cykelbanan är en mix av triathloncyklar, racercyklar och mer ordinära cyklar.

 

Det är den 17 juni och solen skiner på en varm sommardag i Bunn, precis som det brukar vara när det är dags för Bauer Triathlon. För fjärde året i rad arrangerar vi detta fantastiska lopp och varje år blir det bara bättre. I år har vi introducerat en ny sprintdistans och vi kunde inte tro att det skulle bli så populärt. Vi släppte 50 platser till sprintdistansen, men de tog slut snabbt, så vi beslutade oss för att öka med ytterligare 20 platser. Även dessa tog slut på nolltid!

Vid starten av simningen samlades många för att se när deltagarna på medeldistansen startade sin simning klockan 9.30. Efter den starten gjorde sig sprintdistansen redo och klockan 10.00 var det deras tur att ge sig ut. Alla deltagare simmar samma bana, och när medeldistansen börjar närma sig uppgången är det dags för sprintdistansen att följa efter. Efter en stund blandas alla deltagare och vi hade runt 180 personer på väg mot T1, övergången mellan simning och cykling.

Cykelbanan är en mix av triathloncyklar, racercyklar och mer ordinära cyklar. Medeldistansen tar sig an den ca 90 km långa, bergochdalbaneliknande banan som sträcker sig genom småländska landsbygden. Sprintdistansen vänder efter ca 8 km för att återvända till övergången. Av säkerhetsskäl har vi förlängt sprintbanan till 26 km istället för standard 20 km.

Årets cykling hade optimala förutsättningar med lagom vind och sol som värmde utan att bli för intensiv.

Vår 90 km bana slingrar sig fram genom vackra marker på landsbygden, och våra funktionärer ser till att alla deltagare hittar rätt på ett säkert sätt. Banan kan vara utmanande på vissa ställen, men om du tar dig tid att titta upp kommer du att uppleva en fantastisk vy. Sprintdistansen följer samma bana som medeldistansen de första 8 km, sedan vänder de tillbaka mot Bunn. Precis som medeldistansen passerar de övergången för att sedan vända efter cirka 5 km och påbörja löpningen.

Löpningen blir en riktig utmaning i värmen! Löpbanan är en flervarvsbana på cirka fem kilometer. Vår bana har rykte om sig att vara tuff, men trots det klarar alla den. Det har bevisats gång på gång! Även i år klarade cirka 70 personer på sprintdistansen backen en gång, medan medeldistansen behövde ta sig an backen hela fyra gånger.

Vi var väl förberedda på värmen i år. Förutom vatten och sportdryck från Umara fanns duschar och baljor med vatten för att svalka ned sig. Eftersom banan är en flervarvsbana möter man många gånger och deltagarna berättar att det är fantastiskt roligt att heja på varandra. 

Känslan av att korsa mållinjen och få medaljen runt halsen är oslagbar!

Eftersom vädret var fantastiskt stannade många kvar efter målgång. Vi bjöd på varm lasagne och dryck från både Vistakulle fruktodling och Wato Drink. Många stannade för att umgås med kompisar och heja på alla deltagare som kom in i mål eller som sprang ytterligare ett varv på banan. Bauer Triathlon är verkligen ett familjärt och underbart lopp med en känsla av gemenskap, där alla som tar sig i mål kan vara nöjda och känna sig som vinnare. Vi har inga tidsgränser eller cut-offs, på Bauer Triathlon är alla vinnare!

Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn. På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna

BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter

Aktiv konferens

Vad kan en aktiv konferens vara? Får några månader sedan hörde ett företag av sig till oss. De vill boka en konferens på Bauergården och