Aktiv konferens

Vad kan en aktiv konferens vara?

Får några månader sedan hörde ett företag av sig till oss. De vill boka en konferens på Bauergården och samtidigt göra något aktivt ute i naturen. De hade dock inga ambitioner att springa eller paddla, däremot ville de ha en fin upplevelse i våra omgivningar.

Vi föreslog en vandring i Bauerskogen med det lilla extra. Resultatet blev riktigt bra!

Vandringspaket med provsmakning

Vi bjöd in Fredrik Knutsson från Vistakulle fruktodling och gav oss ut på en ca 6 km promenad i skogen. Första anhalt var vår magiska utsiktspunkt med vy över Södra Bunnsjön.

Fredrik hade tagit med sig tre olika drycker, Mousserande, Must och Must med fruktkött. Ingrediensen, äpplen odlade på Vistakulle fruktodling vid Vätterns kant,, även kallat ”Smålands Toscana”.

Vandring med det "lilla extra"

Efter provsmakning av de goda äppeldryckerna fortsatte vandringen längs John Bauer-leden och till Bauergårdens brygga där nu Fredrik väntade med lite mer dryck.

Denna gång hade Fredrik plockat fram Wista Härad Apel, Von Dybens Punch och två sorters Äpplecider. Samtlkiga drycker baserade på egna äpplen.

Detta är ett perfekt exempel på en aktivitet som alla kan vara med på oavsett fysisk form.

Löpning med teknik och styrka

Vår samarbetspartner Jonsons Bygg i Bankeryd hörde av sig och skulle hålla en konferens i Gränna. De vill göra något aktivt och Tord som bokade aktiviteten gillar löpning. Så han önskade att vi skulle ta med medarbetarna på en tur i Röttle.

Flera av deltagarna var ovana löpare så vi tog det från grunden. Vi inledde med tekniktips, vad ska man tänka på för att springa effektiv ioch hålla sig fri från skador. Ja, hur kommer man igång med löpning om man inte gjort det innan.

Uppvärmning och teknik

Vi startade upp med lite lätt löpning på vägen i den pittoreska lilla byn Röttle strax utanför Gränna.

Här nyttjafde vi även den stora parkeringen för löpteknik. Vi givk helt enkelt igenom grunderna i löpsteget vilket resluterade för en del aha-upplevelser hos några deltagare. 

Därefter gav vi oss iväg genom byn mot Västanåleden som går längs Vätterns strand. Det var ett hav av vitsippor och träden hade börjat grönska!

Stiglöpning

Frågar ni oss så finns det inget bättre är stig löpning eller ”trail running” som man ofta säger.

Att springa i skogenoch på ett varierat underlag är mycket bra för hela kroppen. Du får arbeta med kroppen på det ojämna underlaget och du kan inte heller ”gasa” på utan det blir automatiskt ett lite lägre tempo. Sen att det är vackert så att man ibland måste stanna upp är perfekt, då får man ju en lite vilopaus här och där.

Ytterligare ett alternativ till aktivitet

Paddla kajak är ett perfekt stt att vara aktiv samtidigt som man får en fantastisk upplevelse. Vi har flera företag och organisationer som bokar in en paddling med guide där vi paddlar under några timmar.

När man suttit en hel dag i ett konferensrum kan det vara skönt att komma ut på sjön och andas frisk luft och bara njuta av lugnet och hänga med.

Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är

Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn. På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna

BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter