Bauer Triathlon

Välkomna på ett lopp utöver det vanliga!

Följ med på en resa längs Vätterns kristallklara vatten, förbi pittoreska byn Röttle, genom bokskogen i Västanå och upp på Grännabergets topp!

Detta är loppet för dig som vill ha en naturupplevelse samtidigt som du får en utmaning på köpet. Vid målgången på Gränna torg har du fått en upplevelse att minnas och en medalj runt halsen!

14-15 september 2024

Gränna StadsTrail

”Längs med Östra Vätterbranternas magnifika natur springer du på lätta steg,
 när bokskogen tätnar tar du dig an den första klättringen på John Bauerledens stigar. När du når toppen på första klättringen ser du halva Vättern och hela vägen till Västergötland!”
 

Vi kan lova en fantastisk upplevelse längs vår 21 km bana, här blandas snabbsprungen asfalt med slingrande trail genom bokskog och utmanande backar.

Utsikten är magnifik på sina ställen och vi uppmanar dig att faktiskt njuta!

 

Väljer du 5 eller 10 km får du en stor dela av vyerna längs Vättern och Grännaberget men missar den fantastiska bokskogen. Kanske du väljer den sträckan nästa år.

För barnen bjuder vi upp till en flack bana på varierat underlag och självklart är alla vinnare och får en riktigt unik medalj!

 

 

5 km

Vill du uppleva starten och magin på Grännaberget utan att springa långt är vår 5 km bana perfekt.

Du startar och når målet tillsammans med alla andra. Vi har bara kortat ner sträckan och här springer du mestadels på asfalt men avslutar nedför Grännaberget på slingrande stig.

10 km

Milen på Gränna StadsTrail är kanske inte där du sätter ditt personliga rekord på distansen. Däremot får du en upplevelse utöver de flesta 10 km lopp.

Start och mål på samma ställe som både 5 och 21 km men uppe på Grännaberget njuter du av slingrande stigar i böljande terräng.

21 km

Magin, vyerna och utmaningen möter du på vår 21 km bana. Här blandas slingrande trail med asfalt och grusvägar. Du tar dig från bokskogen intill Vättern till barrskogen på Grännabergets topp.

Vi har skapat en bana som passar alla, kanske inte om du vill sätta ditt personbästa men om du vill uppleva Gränna med omnejd i höstskrud.

Gränna KidsTrail

På lördagen innan det stora loppet får alla barn chansen att sträcka ut benen på vår våra kortare distanser Vi erbjuder två olika distanser på en enkel, platt och varierad bana med start på samma plats som StadsTrail. Alla barn mellan 5-12 år kan vara med på detta!
- 1 km 5-10 år
- 2 km 7-12 år.

Alla får vår unika medalj och något gott efteråt!

* samtliga banor kan komma att förändras beroende på förutsättningar och tillstånd

Vilka vyer, oavsett om man är nära Vättern eller uppe på Grännaberget, MAGI!

Mat och boende

Vår arena har sitt centrum mitt i Gränna! 

Här kan du strosa runt bland butiker och flera fik och matställe. Gränna erbjuder ett flertal mysiga boenden i direkt närhet till eventområdet. 

Samma helg som Gränna StadsTrail är det även skörefest på Visingsö och Gårdsrundan i Jönköpings Län. Passa på att gör en fullmatad helg med upplevelser och motion!

FAQ

Start för Gränna KidsTrail går lördagen 14/9 kl 15.00

Starten för Gränna StadsTrail går söndag 15/9 10.00 vid Ribbavallen.

 Du kan hämta nummerlapp från kl 12.00 lördag den 14 september och från 07.00 söndag den 15 september.

Nummerlappsutlämning sker på Ribbavallen där även startområdet finns. 

 Du kan hämta nummerlapp från kl 12.00 lördag den 14 september och från 07.00 söndag den 15 september.

Ja, vi har energi från Umara till försäljning.

Banorna är med blandat underlag.

21 km – Du startar på asfalt och cykelväg med grus, efter ca 5 km övergår banan till delvis teknisk trail med en rejäl stigning i slutet. Därefter kommer en längre asfaltslöpning innan banan övergår i en rullande trail nedför Grännaberget mot mål.

 

10 km – Du startar på asfalt och cykelväg med grus, efter ca 2 km tar du dig an trapporna upp mot Grännaberget där du sedan springer på slingrande trail genom barrskogen. Därefter rullar stigen ner mot målet på Gränna torg.

 

5 km – Du startar på asfalt och cykelväg med grus, efter ca 2 km tar du dig an trapporna upp mot Grännaberget. Här springer du på stig och tar dig så småningom ner mot målet på samma stig som 21 och 10 km.

Barnloppen 1 och 2 km

En enkel bana där 1 km springer en kort slinga runt fotbollsplanerna medan 2 km tar samma sträcka som starten för de stora loppen. Blandad asfalt och cykelväg med grus.

Ja, vi kommer att ha energistationer med ca 5 km avstånd på samtliga distanser. 

På barnloppen bjuds det på energi efter genomfört lopp.

Det kommer att finnas mat att köpa från våra samarbetspartners på plats vid målområdet.

Vi kommer att hålla en kortare genomgång av banan och några viktiga saker att tänka på. Här har ni även möjlighet att ställa frågor.

Ja, vi kommer att ha tillgång till Ribbaskolans omklädningsrum och duschar.

Ja, ni kan lämna era överdrag i en väska vi starten. Denna finns att hämta ut vid målet efter genomfört lopp.

Ja, vi kommer att ha tillgång till Ribbaskolans omklädningsrum och duschar.

Ja, vi kommer att använda tidtagning med chip.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. 

Vi har ingen maxtid på våra lopp, alla ska ha möjlighet att ta sig i mål och få känna sig som en vinnare.

Anmäl dig till
Gränna StadsTrail

Anmälan är öppen!

Partners

Gränna StadsTrail stöds av Leader Västra Småland vilket innebär att Bauer Activities AB får ett stöd där projektet medfinansieras genom Europeiska unionen och Leader Västra Småland.

Syftet med projektet är att skapa ett hållbart lopp i och runt Grännas landsbygd och att aktivera boende, föreningar och andra intressenter inom konditionsidrott.