Bauer Triathlon

17 juni 2023

Bauer Triathlon är en medeldistans triathlon, 1900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning.

Banan slingrar sig genom den småländska landsbygden där försommaren grönskar.

Bauer Triathlon

”Världens vackraste triathlonbana” enligt våra tidigare deltagare

Simningen

Bauer Triathlons simbana är en envarvsbana som mäter 1900 m. Line up sker på vägen mellan simstart och Bauergården. Vi tillämpar rullande start parvis och banan går söderut in i en vik ca 800 m. Därefter vänder ni tillbaka mot uppgången.

Cyklingen

Cyklingen går genom den småländska lantidyllen längs landsvägar och ibland lite mindre vägar. Banan är böljande och något utmanande med backar och slingrande vägar. Banan har tre vändpunkter och mäter ca 90 km

Löpningen

Löpningen går längs med sjön Bunn och slingrar sig på smala vägar. Då det är en flervarvsbana på ca 5 km kommer ni att möta era medtävlande flera gånger vilket ger Bauer Triathlon sin härliga och vänskapliga atmosfär.

Och, ja! Den är en utmaning

Grymt bra arrangemang, allt från funktionärerna till bansträckningarna! Vilka vyer!

Deltagare i Bauer Triathlon

Bauer Triathlon

Bauer Triathlon är ett triathlon över medeldistans, 1900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning.

Vår bana slingrar sig fram genom den småländska landsbygden och många menar att detta är en av de vackraste banorna i Sverige.

Vår arena finns i anslutning till Bauergården Gästgiveri & Konferens

Vi erbjuder

Se filmen

FAQ

Här kan du ladda ner årets start-PM Start PM Bauer Triathlon 2022

Bor du på Bauergården så har de låst cykelförvaring. Vi kommer inte att checka in några cyklar i växlingsområdet över natten.

Nummerlappsutlämning sker i eventområdet vid Bauergården. Vi öppnar nummerlappsutlämning på fredag den 17 juni kl 17.00-20.00

Vi öppnar även upp för nummerlappsutlämning på lördag morgon kl 6.30-7.15

Från kl 6.30 på lördag morgon kan du lämna din cykel i växlingsområdet. Incheckning stänger kl 8.00, därefter har du inte möjlighet att komma åt din cykel mera.

Vår samarbetspartner Sportson Jönköping finns på plats på fredagen från 17.00 samt på lördag morgon från 6.30. Sportson kommer även att finnas längs banan för viss support.

Ja, vi har Umara energi till försäljning.

Banan är unik med sina 3 vändpunkter där ni kommer att möta varandra på flera ställe. Banan slingrar sig genom den lantliga idyllen och tar sig även fram på större vägar och genom små samhällen.

Ja, vi serverar Umara sportdryck och vatten efter ca 25 km och 60 km på cykelbanan. På löpningen serveras Umara sportdryck, vatten och gels varje 2,5 km.

När ni gått i mål och fått er medalj och goodie bag serveras det hemlagad lasagne i mattältet.

Det finns både kött och vegetariskt alternativ!

Ja, denna hålls på lördag morgon kl 8.15 i målområdet.

Denna är viktig att vara med på då det kan komma sena uppdateringar som vi inte kunnat ta med i Start-PM.

Om du ska delta i tävlingsklass krävs licens, i motionärsklass behöver du inte licens.

Licens löser du HÄR

Det finns begränsade möjligheter till dusch efter, Bauergården har ett fåtal duschar till förfogande så om ni kan duscha på annan plats är det en fördel.

Ja, alla får varsitt chip i startkuvertet. Vi har tid på simning, T1, cykel, T2 och löpning. Eventuellt kommer vi 2022 även ha mellantider på både cykel och löpning.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. Det kommer även att presenteras liveresultat på hemsidan under tävlingsdagen.

Tillsammans med Svenska Triathlon förbundet tittar vi på möjligheterna att sända loppet

Vi använder oss av rullande start från land. Ni kommer att stå i line up på vägen vid simstarten och bli isläppta med ca 5 sek mellan varje person.

Vår löparbana är inte som andra triathlon. Vår bana är kuperad, men den är också en varvbana där ni möter varandra ofta. Varje varv är ca 5 km och från Bauergården går det mycket uppför men på tillbakavägen går det lika mycket nedför. 😉

Anmäl dig till 
Bauer Triathlon