BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter erfarenheter.

 

Vi började helgen på Rosenlundsbadet i Jönköping där vår egen coach Mattias Hallber. körde teknikpass. Till vardags driver Mattias Rudu Crawlcoachning och har ett antal kurser under vinterhalvåret.

Dag 1

Efter simningen tog sig alla ut till Bunn och Bauergården där vi bor under helgen. Efter liteincheckning och lite välkomstfika var det dags för löpteknik och att sträcka på benen lite.

Vi tog oss ut på delar av Bauer Triathlons löparbana där vi körde lite löpteknik.

Efter dusch och ombyte serverades en god middag på Bauergården och kvällen avrundades med en föreläsning av Susanne Åkerberg om sin väg från nybörjare till Hawaii och Ironman World Championship. 

Dag 2

BIG Day – Simning

Dagen då planen testas, det är vad en BIG Day är!

På schemat står simning, vi delade in oss i grupper och Mattias gick igenom dagen. I vattnet låg bojar från ARK Sports Inc som är vår partner.

Alla simmar efter sin förmåga, det var kyligt i vattnet och några hade svårare att komma igång än andra. Men det är ingen fara, alla tar det i sin takt på våra läger. Ingen hets utan vi stöttar, peppar och hjälps åt.

Efter ca 30 minuter vid sjön räcker det och några kliver in i bastun för att få upp värmen.

Sen är det dags för cykel!

BIG Day – Cykel

Eftersom vi bor på Bauergården och det också är tävlingscentra för Bauer Triathlon så är det självklart att vi också testar denna cykelbana under helgen.

90 km cykel på den böljande Småländska landsbygden. Återigen utefter sitt egna tempo. 

Gruppindelningen blev en snabbgrupp och en grupp med fart efter kamrat. Under cyklingen delas det ut tips och vi snackar om banprofilen. När är det läge att trycka på och när ska du hålla igen.

En viktig aspekt under denna dag är att köra med sin energiplan i tanken. Vi fyller våra flaskor med sportdryck från Umara Sports för att känna vad magen klarar men också om det är tillräckligt för den fart vi tänkt hålla på liknande cykling under tävling.

BIG Day – Löpning

Tillbaka från cykel ansvarar var och en att springa så långt de vill. Några väljer att ta sig an backen på Bauer Triathlon löpningen, andra valde ett flackare alternativ.

Vid Bauergården hade vi förberett med sportdryck och vatten för att fylla på med energi efter cykelturen.

BIG Day avslutade med god middag och härligt snack efter en fullmatad dag!

Nya bekantskaper blandades med vänner som bokat ett läger tillsammans. 

Dag 3

Öppet vatten teknik stod på schemat denna dag. Mattias gick igenom starter och uppgång ur vatten samt teknik för att runda bojar så smidigt och effektivt som möjligt.

Efter ombyte och när alla hade plockat fram sina cyklar och löparskor var det dags för den fjärde grenen i triathlon

Växlingar!

Efter lite instruktioner var det dags att låtsas komma från vattnet och ta på sig cykelgrejer för att sig ut på cykelbanan. 

Att träna växlingarna mellan de olika grenarna har vi märkt är något som verkligen behövs. Många är osäkra på just detta moment och här finns tid att spara. Inta bara för att göra en bättre tid utan också för att känna sig lugn i att du har koll.

VI ställde även ut ett bord med flaskro och hade ”funktionärer” som langade flaska i farten. Väldigt uppskattat hos deltagarna så vissa aldrig gjort detta moment innan då många skulle köra sin första triathlon.

Vi avslutade denna fantastiska helg med en lunch på Bauergården!

 

 

Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är

Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn. På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna

Aktiv konferens

Vad kan en aktiv konferens vara? Får några månader sedan hörde ett företag av sig till oss. De vill boka en konferens på Bauergården och