Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn.

På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna på badplatsen vid Hunnerydsbadet för att simma banan.

Det spelar ingen roll om man är vuxen nybörjare eller erfaret barn, alla som vill ställer upp på denna distans och det finns inget krav på våtdräkt.

Tanken är att den som känner sig lite osäker kan testa denna simning och senare på dagen simma en av de längre distanserna.

Landsjön Över 1900 & 3800 m

Bara transporten till starten är värd anmälningsavgiften!

Här är det inget annat än äppelodlarnas traktor och vagn som gäller för att ta sig till startplatsen. En transport du kommer att minnas.

Efter en härlig promenad genom äng och skog når vi sedan stranden där vatten ligger.

Här bjuds det på musik och Svenska nationalsången.

Start av Landsjön Över

Nästan 90 förväntansfulla simmare på stranden väntar på startskottet från tävlingsledare Mattias.

Vilka förhållande vi hade, vattnet låg nästan stilla och solen skev från en blå himmel.

I år hade vi lyssnat på deltagarna och utökat antalet bojar. Bansträckningen var också delvis ny men kvar finns momentet att kliva upp på stranden men denna gång vid Hunnerydsbadet.

Här fanns mycket publik samlad för att se alla simmare komma upp för att sedan simma vidare. Det är även här banorna delar sig, 1900 m fortsätter längs stranden medan 3800 viker rakt ut i sjön och simmar en rektangel som går nästan över hela sjön.

Efter sista boj är det raka spåret mot MÅL!

Mål med medaljer och mat

Efter 1900 eller 3800 m simning är alla förtjänta av sin medalj. Det är en härlig uppgift att ta emot simmarna och få en blöt kram när vi hänger medaljen runt halsen.

Landsjön har blivit en riktig folkfest där många kommer för att heja på våra deltagare. Vi serverar också hemlagad wok till alla deltagare efter deras insats. Denna kan även köpas av publik vilket är väldigt uppskattat.

Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är

BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter

Aktiv konferens

Vad kan en aktiv konferens vara? Får några månader sedan hörde ett företag av sig till oss. De vill boka en konferens på Bauergården och