Bauer Trail Experience

Vårtrail blev Vintertrail

Helgen 31/3-2/4 inleder våren i Sverige men inte i år! Precis innan vårt upplevelseläger Bauer Trail Expereince dumpade snön rejält här i Bauerskogen. Det vi hade planerat som en härlig vårtrail blev en magisk vintertrail i djup snö och strålande solsken.

Men vi börjar från början…

Mat och boende

Efter dusch och ombyte var det dags för middag. Helstekt ryggbiff med potatisgratäng och ugnsrostade grönsaker med pepparsås satt fint. Till dessert bjöds det på Punchparfait med smak av  von Dübens Punsch från Vistakulle fruktodling.

Det var ett något sammanbitet gäng som åt middag och förväntningarna och lite nervositet låg i luften. Det var ju trots allt lite annorlunda underlag än vad vi hade förväntat oss 1 april.

Löpteknik för traillöpning

Våra deltagare hade möjlighet att checka in på Bauergården Gästgiveri & Konferens från kl 15 på fredag eftermiddag. 

Det är skönt att komma fram, kolla rummet och packa upp lite innen aktiviteterna drar igång. Men sen var det dags för en kortare löprunda i vinterlandskapet.

Till vår hjälp på detta läger hade vi Jimmy Englund som är duktigt fysio, traillöpare och journalist på bl a Runners World. Han jobbar även som coach och ledare på Camp Järvsö och Springtime Travel.

Jimmy drillade deltagarna på olika sträckor på den ganska korta löpturen, de fick känna på branta backar både uppför och nedför samt tränga på armpendling och fotistättning. En bra uppvärmningsövning inför morgondagen.

Föreläsning

Som sagt, Jimmy är riktigt vass på mycket så varför inte passa på att lyssna till hans föreläsning, 

För en Starkare Löpning

– 4 Hacks som håller dig kvar på fötterna

1) Styrketräna – Men gör det tungt…

…eller studsa

2) Sov som en tonåring

– ofta, djupt och länge

3) Inse att din träning bara är en av pusselbitarna.

4) Variation är bra, men kroppen älskar det den är van vid

Brunstorpsberget

Så kom då dagen D när John Bauerleden skulle springas. John Bauerleden ingår i Smålandsleden och sträcker sig mellan Huskvarna och Gränna. Vi valde att börja ca 2 km in på leden då den första delen är väldigt kuperad, det kändes onödigt att ta dessa stigningar med tanke på underlaget.

Vi valde att starta vid Brunstorpsberget, en fantastisk utsiktsplats med vy över södra delarna av Vättern, hela Huskvarna och Jönköping.

John Bauerleden

Leden går som sagt mellan Huskvarna och Gränna och mäter ca 57 km. Den sträcka som springer på Bauer Trail Experience är ca 35 km och går mellan Huskvarna och Bunn där vi också bor på Bauergården Gästgiveri & Konferens.

Stora delar av denna sträcka går genom vad vi brukar kalla ”Bauerskog”. Konstnären John Bauer bodde i trakten och tog mycket inspiration till sina trolska motiv från skogarna.

Lunchpaus

Tanken med Bauer Trail Experience är upplevelser. På vårt lunchstopp efter ca 17 km serveras en varm och god soppa med bröd och i år hade vi fixat fram ”krabbelurer” till dessert. 

Light my Fire hade fixat fina kåsor som vi kunde äta vår soppa ut och självklart skickade de med varsin spork också.

Under lunchstoppet passade även vår partner Trail Sportswear på att prata lite om sitt hållbarhetsarbete och hur de tänker kring sin design. Ett plagg ska vara hållbart, inte bara genom produktionsfasen, det ska också vara tidlöst och av bra kvalitet så det går att använda många år. Det gillar vi!

Yogainspirerad rörlighet

Helgen avslutades med en lång frukost på söndag morgon. Det är riktigt skönt att bara sitta där och fylla depåerna igen. Det snackades mycket om lördagens äventyr och alla var väldigt nöjda med sin insats. 

Trots det tuffa underlaget med upp till 2 dm snö på sinahåll var det pigga och fräscha löpare som hade humöret på topp. 

Efter frukost guidade Jimmy oss genom ett skönt flöde av rörlighets- och andningsövningar där vi sträckte ut våra lite ömma och trötta muskler.

Som en fin avslutning på detta helg åt vi en gemensam lunch och insåg att man lär känna varandra rätt bra under en dag i Bauerskogen. Den lite spända stämningen från fredagen var som bortblåst under både middagen på lördag och fortsatt resten av helgen.

 

Bauer Triathlon

Det kan bli trångt på vägen när 180 personer ska ta sig från vattnet till övergången, men tack vare våra funktionärer och samarbetsvilliga trafikanter är

Landsjön Över

I år var det premiär för Landsjön Över 300 m, ett kort lopp för nybörjare och barn. På morgonen innan de långa distanserna samlades deltagarna

BIG Day Weekend

Under Kristi himmelsfärd helgen var det dags för BIG Day Weekend. Helgen då vi laddar inför säsongen och testar energiplaner, tränar på växlingar och utbyter