Bauer Triathlon

Bauer Triathlon Sprint 2024

1 September öppnar anmälan till Bauer Triathlon sprint 2024!

Loppet hade premiär 2023 och blev en succé, nu utökar vi startplatserna!

 Loppet går av stapeln den 15 juni och är en sprintdistans på delar av bana för medledistans. Banan som slingrar sig genom den småländska landsbygden nära Jönköping är lika utmanande som vacker.

Start PM

Bauer Triathlon i Jönköping

Världens vackraste triathlonbana”
 

I alla fall enligt våra tidigare deltagare. Och det är de enastående vyerna och den vänskapliga atmosfären som kännetecknar Bauer Triathlon med arena strax utanför Jönköping. Vare sig du aldrig genomfört ett triathlon tidigare eller är en erfaren triathlet kommer loppet bli en oförglömlig upplevelse

Simningen

Bauer Triathlons simbana är en envarvsbana på 400 m i den rofyllda sjön Bunn. Vi tillämpar rullande start parvis från land och banan går sedan söderut i en vik och tillbaka. Line-up sker precis intill på vägen mellan simstart och Bauergården.

Cyklingen

Cyklingen går på en flack landsväg och följer delar av Bauer Triathlon medeldistans. Distansen är 16 km och följer samma bana som medeldistans första 8 km för att sedan vända tillbaka.

Löpningen

Löpningen slingrar sig på smala vägar där den utmanande backen belönar med en enastående utsikt. Då banan går på samma bana som Bauer Triathlon medeldistans kan ni få sällskap under löpningen.

Grymt bra arrangemang, allt från funktionärerna till bansträckningarna! Vilka vyer!

Deltagare i Bauer Triathlon 2022

Sveriges vackraste triathlon

Bauer Triathlon SPRINT är en triathlontävling i sprintdistans med arena i Bunn, strax norr om Jönköping. Den publikvänliga banan tar dig med på en rundtur i Smålands idylliska landskap och bjuder på såväl utmanande backar som återhämtande raksträckor. Loppet är till för alla oavsett träningsbakgrund och du kan detta premiärår anmäla dig motionsklass.

 

Det bästa med Bauer Triathlon

Mat och boende

Vår arena har sitt centrum på Bauergården Gästgiveri och konferens. Här ligger växlingsområdet med sponsortält, toaletter och dusch, vatten- och energistationer och mat. Hotellet har reserverat alla rum för oss under tävlingshelgen och först till kvarn gäller för bokning.

Se filmen om Bauer Triathlon

FAQ

Här kan du ladda ner årets start-PM HÄR

Bor du på Bauergården så har de låst cykelförvaring. Vi kommer inte att checka in några cyklar i växlingsområdet över natten.

Nummerlappsutlämning sker i eventområdet vid Bauergården. Vi öppnar nummerlappsutlämning på fredag den 14 juni kl 17.00-20.00

Vi öppnar även upp för nummerlappsutlämning på lördag morgon kl 6.30-7.15

Från kl 6.30 på lördag morgon kan du lämna din cykel i växlingsområdet. Incheckning stänger kl 8.00, därefter har du inte möjlighet att komma åt din cykel mera.

Vår samarbetspartner Pain Free Power finns på plats på fredagen från 17.00 samt på lördag morgon från 6.30. 

Ja, vi har Umara energi till försäljning.

Banan för Bauer Triathlon SPRINT går på delar av vår bana för medeldistans. i kommer att köra första delen av banan men vända efter ca 8 km. Därefter passerar ni växlingsområdet för att ända ännu en gång och ta er tillbaka till transition. Banan mäter ca 20 km.

På vår sprintdistans serveras ingen energi under cyklingen. Däremot finns det energistation vid transition när ni går ut på löpningen samt vid vändpunkten efter 2,5 km.

När ni gått i mål och fått er medalj och goodie bag serveras det hemlagad lasagne i mattältet.

Det finns både kött och vegetariskt alternativ!

Ja, denna hålls på lördag morgon kl 8.15 i målområdet.

Denna är viktig att vara med på då det kan komma sena uppdateringar som vi inte kunnat ta med i Start-PM.

Om du ska delta i tävlingsklass krävs licens, i motionärsklass behöver du inte licens.

Licens löser du HÄR

Det finns begränsade möjligheter till dusch efter, Bauergården har ett fåtal duschar till förfogande så om ni kan duscha på annan plats är det en fördel.

Ja, alla får varsitt chip i startkuvertet. Vi har tid på simning, T1, cykel, T2 och löpning. Eventuellt kommer vi 2022 även ha mellantider på både cykel och löpning.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. Det kommer även att presenteras liveresultat på hemsidan under tävlingsdagen.

Tillsammans med Svenska Triathlon förbundet tittar vi på möjligheterna att sända loppet

Vi använder oss av rullande start från land. Ni kommer att stå i line up på vägen vid simstarten och bli isläppta med ca 5 sek mellan varje person.

Vår löparbana är inte som andra triathlon. Vår bana är kuperad, men den är också en varvbana där ni möter varandra ofta. Varje varv är ca 5 km och från Bauergården går det mycket uppför men på tillbakavägen går det lika mycket nedför. 😉

Vi tror inte på att sätta begränsningar som gör att våra deltagare är oroliga för att inte få komma vidare. Därför har vi inga maxtider någonstans. Målet stänger när sista deltagare är i mål. Det kan till och med löna sig att komma sista.

På alla våra lopp får den som kommer sist in i mål en fri startplats till nästa års lopp.

Anmäl dig till 
Bauer Triathlon