Bauer Triathlon

Vi kommer tyvärr inte arrangera Bauer Trail 2023.

Däremot kommer vi att presentera en upplevelse utöver det vanliga till hösten 2024! Så missa inte att följa oss på sociala medier eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Däremot rekommenderar vi er som vill springa Trail i Bauerskogen att kolla in dessa lopp!

John Bauer Trail Run

ÖIS-loppet

 
Klicka även in på Vistakulle Backyard som vi arrangerar den 4 november

Bauer Trail Jönköping

Bauer Trail - "2 toppar"

Vill du ha en rejäl utmaning men uppleva så mycket trolsk skog du bara kan så är Bauer Trail "2 toppar" din distans. Banan mäter 14 km och bjuder på inte mindre än imponerade 330 höjdmeter.

Banan "2 toppar"

Löpningen börjar enkelt med en flack asfaltsväg och väl framme i skogen börjar stigningen på en vacker skogsväg. Allteftersom du klättrar blir naturen mer teknisk och till slut springer du i obanad trolsk terräng. Väl uppe väntar den första energistationen med en fantastisk utsikt över sjön Bunn och blickar du inåt skogen skymtar den andra topp du snart ska bestiga.

Du fortsätter sen ner i Bunndalen där stigningen mot nästa topp börjar. Här springer du på en gammal körväg som sakta slingrar sig upp mot toppen. På toppen belönas du återigen med en storslagen utsikt och sen väntar en rolig stiglöpning med ytterligare en stigning innan det blir dags att följa John Bauerleden hem mot mål.

Startavgift 595 kr

Bauer Trail - "1 topp"

Distansen "1 topp" löper längs samma sträcka som "2 toppars" första del, som är den finaste delen om vi själva får säga det. Banan mäter 8 km och bjuder på ca 220 höjdmeter.

Banan "1 topp"

Löpningen börjar enkelt med en flack asfaltsväg och väl framme i skogen börjar stigningen på en vacker skogsväg. Allteftersom du klättrar blir naturen mer teknisk och till slut springer du i obanad trolsk terräng. Väl uppe väntar den första energistationen med en fantastisk utsikt över sjön Bunn.

Du fortsätter sen längs 2 toppars sträcka och när de viker av mot nästa topp svänger du ner mot Bunndalen. Här väntar en rullande nedförsbacke där du kan ta ut steget rejält.  Väl nere väntar en kort avslutande asfaltslöpning mot mål där du kan pressa ur det sista och med nöjda steg ta emot den väl förtjänta medaljen dirket efter målgång.

Startavgift 495 kr

Man förväntar sig att möta skogsrået närsomhelst

Mat och boende

Vår arena har sitt centrum på Bauergården Gästgiveri och konferens. Här finns toaletter och dusch, vatten- och energistationer och mat. Hotellet har reserverat rum för oss under tävlingshelgen och först till kvarn gäller för bokning.

FAQ

Starten går 10.00 från Bauergården. Du kan hämta nummerlapp mellan 08.00-09.30

Nummerlappsutlämning sker i eventområdet vid Bauergården. Vi öppnar nummerlappsutlämning på lördagmorgon kl 08.00-09.30

Ja, vi har Umara energi till försäljning.

Banan är kuperad och har en blandning av grus-/skogsväg stig och obanad skog. På sina håll är det väldigt tekniskt genom hyggen etc.

Banan startar och avslutas med asfaltslöpning.

Ja, vi serverar Umara sportdryck och vatten efter ca 5 km och 9 km på på ”2 toppar” och efter 5 km på ”1 topp”.

När ni gått i mål och fått er medalj och finisher t-shirt. 

Kl 12 öppnar vi upp för vår After race buffé där det serveras allehanda smaskigheter.

Det finns både kött och vegetariskt alternativ!

Ja, v kommer att hålla en kortare genomgång av banan och några viktiga saker att tänka på. Här har ni även möjlighet att ställa frågor.

Ja, Bauergårdens servicehus vid ställplatsen finns till ert förfogande efter loppet.

Ja, vi kommer att använda tidtagning genom RaceId.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. 

Vi har ingen maxtid på våra lopp, alla ska ha möjlighet att ta sig i mål och få känna sig som en vinnare.

Det kan till och med löna sig då sista person i mål alltid får en fri startplats till nästkommande års lopp.

Anmäl dig till
Bauer Trail

Anmälan är öppen!