Simning på Bauer Triathlon

Simningen sker i den rofyllda sjön Bunn strax utanför Jönköping och anses som relativ enkel då banan löper längs med strandkanten in i en vik och tillbaka.

 Medeldistans startar 09.30 (herrar) och 9.35 (damer). Vi använder oss av start i vattnet där hela fältet släpps på vår startsignal. Du självseedar dig i starten efter din egen förmåga.

Simbanan

Banan är envarvsbana på 1900 m och är lättnavigerad med bojar som riktmärke. Vi använder olika färgar på bojarna, se bild. För mer info läs vårt Start PM där vi beskriver banan mer i detalj. Vi har och flera följebåtar samt livraddare på plats för er säkerhet!

Bansponsor

Olander Swim är distributör av våtdräktsmärket Sailfish. och finns på plats hos os under tävlingsdagarna.

Olander Aquatic Products AB är ett familjeföretag som grundades 2003 av fensimmaren och flerfaldige VM-, EM- och World Games-medaljören Valter Olander. 

Bauer Triathlon 2024

Till Bauer Triathlon medeldistans 2024 den 15 juni har vi 150 startplatser. För oss är den familjära känslan och att du som deltagande får de allra bästa förutsättningar att genomföra loppet det absolut viktigaste och därför kommer vi aldrig släppa fler platser. 

Vi ska fortsätta vara det där loppet alla vill köra igen.