Simning på Bauer Triathlon

Simningen sker i den rofyllda sjön Bunn strax utanför Jönköping och anses som relativ enkel då banan löper längs med strandkanten in i en vik och tillbaka. Line up sker på vägen vid simstart och vi använder oss av rullande start där ni startar parvis. Du väljer själv när du vill starta genom självseedning.

Simbanan

Banan är envarvsbana på 1900 m och är lättnavigerad med sex bojar som riktmärke. Första och sista boj utmärker sig med färg och storlek. Vi har även placerat ut mindre bojar vid vissa grund där du ska vara extra försiktigt och flera följebåtar finns på plats.

Bansponsor

Simbanan sponsras av ARK Sports Inc med bas i Stockholms skärgård. ARK Sports jobbar tillsammans med världseliten inom swimrun och triathlon när de utvecklar sina produkter och har snabbt blivit ett eftertraktat varumärke sedan de startade 2017. Du köper din utrustning som våtdräkter, paddlar, dolmar från Ark Sports enkelt och smidigt på nätet.

Bauer Triathlon 2024

Till Bauer Triathlon 2024 den 15 juni har vi 150 startplatser. För oss är den familjära känslan och att du som deltagande får de allra bästa förutsättningar att genomföra loppet det absolut viktigaste och därför kommer vi aldrig släppa fler platser. 

Vi ska fortsätta vara det där loppet alla vill köra igen.