Bauer Triathlon

Bauer Swimrun är en A till B-tävling genom fyra sjöar och en kanal.

Vi erbjuder två distanser, 35 km och 15 km. Båda distanserna går genom Bunnsjöarna och löpningen sker på stigar, grusväg och obanad terräng.

Bauer Swimrun

Sveriges vackraste insjöswimrun

Simningarna

Bauer Swimrun sträcker sig genom fyra sjöar och en kanal. Våra simningar är max 900 m och den kortaste är ca 50 m. Vår tävling börjar med 200 m simning direkt från en badstrand därefter väntar ca 4,5 km löpning.

Löpningarna

Området där Bauer Swimrun har sin bana är magisk. Vi omges av trolsk skog i kuperad terräng. Vi skulle ljuga om vi sa att banan inte är utmanande med sin väg genom denna terräng. Men det är värt det, så mycket kan vi lova!

Banan är tuff men det är så värt det när man kommer i mål

Bauer Swimrun

Området kring Bunn och Bunnsjöarna lämpar sig perfekt för ett insjöswimrun med blandad trail och enklare löpning.

Vår bana går genom 4 sjöar och en kanal, löpningen är utmanande med många höjdmeter men den är värd varje meter.

35 km
15 km

FAQ

Här kan du ladda ner årets start-PM Start PM Bauer Triathlon 2022

Bor du på Bauergården så har de låst cykelförvaring. Vi kommer inte att checka in några cyklar i växlingsområdet över natten.

Nummerlappsutlämning sker i eventområdet vid Bauergården. Vi öppnar nummerlappsutlämning på fredag den 17 juni kl 17.00-20.00

Vi öppnar även upp för nummerlappsutlämning på lördag morgon kl 6.30-7.15

Från kl 6.30 på lördag morgon kan du lämna din cykel i växlingsområdet. Incheckning stänger kl 8.00, därefter har du inte möjlighet att komma åt din cykel mera.

Vår samarbetspartner Sportson Jönköping finns på plats på fredagen från 17.00 samt på lördag morgon från 6.30. Sportson kommer även att finnas längs banan för viss support.

Ja, vi har Umara energi till försäljning.

Banan är unik med sina 3 vändpunkter där ni kommer att möta varandra på flera ställe. Banan slingrar sig genom den lantliga idyllen och tar sig även fram på större vägar och genom små samhällen.

Ja, vi serverar Umara sportdryck och vatten efter ca 25 km och 60 km på cykelbanan. På löpningen serveras Umara sportdryck, vatten och gels varje 2,5 km.

När ni gått i mål och fått er medalj och goodie bag serveras det hemlagad lasagne i mattältet.

Det finns både kött och vegetariskt alternativ!

Ja, denna hålls på lördag morgon kl 8.15 i målområdet.

Denna är viktig att vara med på då det kan komma sena uppdateringar som vi inte kunnat ta med i Start-PM.

Om du ska delta i tävlingsklass krävs licens, i motionärsklass behöver du inte licens.

Licens löser du HÄR

Det finns begränsade möjligheter till dusch efter, Bauergården har ett fåtal duschar till förfogande så om ni kan duscha på annan plats är det en fördel.

Ja, alla får varsitt chip i startkuvertet. Vi har tid på simning, T1, cykel, T2 och löpning. Eventuellt kommer vi 2022 även ha mellantider på både cykel och löpning.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. Det kommer även att presenteras liveresultat på hemsidan under tävlingsdagen.

Tillsammans med Svenska Triathlon förbundet tittar vi på möjligheterna att sända loppet

Vi använder oss av rullande start från land. Ni kommer att stå i line up på vägen vid simstarten och bli isläppta med ca 5 sek mellan varje person.

Vår löparbana är inte som andra triathlon. Vår bana är kuperad, men den är också en varvbana där ni möter varandra ofta. Varje varv är ca 5 km och från Bauergården går det mycket uppför men på tillbakavägen går det lika mycket nedför. 😉

Anmäl dig till
Bauer Swimrun

Anmälan öppnar 1 oktober