Bauer Triathlon

Anmälan till Bauer Swimrun

Bauer Swimrun är en A till B swimruntävling med arena i Bunn strax utanför Jönköping. Loppet har två distanser där ni tävlar och anmäler er i par. Den varierande banan bjuder på utmaningar med magiska naturupplevelser som belöning.

Bauer Swimrun i Jönköping

Området där Bauer Swimrun har sin bana är magisk. Bauers trolska natur strax utanför Jönköping är lika vacker som kuperad och vi skulle ljuga om vi inte sa att banan är utmanande. 

Men det är värt varenda simtag och löpsteg, vi lovar! 

Simningen

Bauer Swimrun sträcker sig inte mindre än genom fyra sjöar och höjdpunkten är självklart sträckan genom Bauers sagolika kanal. Den längsta sträckan mäter 900 m och den kortaste cirka 50 m. Loppet börjar med 200 m simning följt av ca 4,5 km löpning.

Löpningen

Variation och utmaning är det som gäller! Bauers magiska natur är lika vacker som kuperad och löpningen sker på en sagolik blandning av stig, skogsväg och obanad terräng. Det längre loppet består av 15 löpsträckor (30 km) och det kortare av 6 sträckor (12 km).

Banan är tuff men det är så värt det när man kommer i mål

Bauer Swimrun 35 km

Bauer Swimrun 15 km

Mat och boende

Vår arena har sitt centrum på Bauergården Gästgiveri och konferens. Här finns toaletter och dusch, vatten- och energistationer och mat. Hotellet har reserverat rum för oss under tävlingshelgen och först till kvarn gäller för bokning. 

FAQ

Här kan du ladda ner årets start-PM Start PM Bauer Triathlon 2022

Bor du på Bauergården så har de låst cykelförvaring. Vi kommer inte att checka in några cyklar i växlingsområdet över natten.

Nummerlappsutlämning sker i eventområdet vid Bauergården. Vi öppnar nummerlappsutlämning på fredag den 17 juni kl 17.00-20.00

Vi öppnar även upp för nummerlappsutlämning på lördag morgon kl 6.30-7.15

Från kl 6.30 på lördag morgon kan du lämna din cykel i växlingsområdet. Incheckning stänger kl 8.00, därefter har du inte möjlighet att komma åt din cykel mera.

Vår samarbetspartner Sportson Jönköping finns på plats på fredagen från 17.00 samt på lördag morgon från 6.30. Sportson kommer även att finnas längs banan för viss support.

Ja, vi har Umara energi till försäljning.

Banan är unik med sina 3 vändpunkter där ni kommer att möta varandra på flera ställe. Banan slingrar sig genom den lantliga idyllen och tar sig även fram på större vägar och genom små samhällen.

Ja, vi serverar Umara sportdryck och vatten efter ca 25 km och 60 km på cykelbanan. På löpningen serveras Umara sportdryck, vatten och gels varje 2,5 km.

När ni gått i mål och fått er medalj och goodie bag serveras det hemlagad lasagne i mattältet.

Det finns både kött och vegetariskt alternativ!

Ja, denna hålls på lördag morgon kl 8.15 i målområdet.

Denna är viktig att vara med på då det kan komma sena uppdateringar som vi inte kunnat ta med i Start-PM.

Om du ska delta i tävlingsklass krävs licens, i motionärsklass behöver du inte licens.

Licens löser du HÄR

Det finns begränsade möjligheter till dusch efter, Bauergården har ett fåtal duschar till förfogande så om ni kan duscha på annan plats är det en fördel.

Ja, alla får varsitt chip i startkuvertet. Vi har tid på simning, T1, cykel, T2 och löpning. Eventuellt kommer vi 2022 även ha mellantider på både cykel och löpning.

Raceid.com kommer resultaten att presenteras. Det kommer även att presenteras liveresultat på hemsidan under tävlingsdagen.

Tillsammans med Svenska Triathlon förbundet tittar vi på möjligheterna att sända loppet

Vi använder oss av rullande start från land. Ni kommer att stå i line up på vägen vid simstarten och bli isläppta med ca 5 sek mellan varje person.

Vår löparbana är inte som andra triathlon. Vår bana är kuperad, men den är också en varvbana där ni möter varandra ofta. Varje varv är ca 5 km och från Bauergården går det mycket uppför men på tillbakavägen går det lika mycket nedför. 😉

Anmäl dig till
Bauer Swimrun